Avondmaalsproject 2014: Om de ergste pijn te verzachten...

Ook mensen zonder verblijfsvergunning
krijgen wel eens kiespijn...

Ook mensen zonder recht op inkomen
moeten een eigen bijdrage betalen voor medicijnen...
Ook mensen die wachten op een inschrijving bij de Voedselbank
moeten eten...
Ook mensen die documenten moeten ophalen bij hun consulaat
hebben reiskosten...
Ook aanstaande moeders zonder inkomen
hebben een kraampakket nodig...

Mensen in nood

Zoals bekend is er in ons land een grote groep migranten zonder verblijfsvergunning. Zij willen of kunnen ook vaak niet terug naar hun land van herkomst. Ze hebben geen papieren, mogen niet werken of zich verzekeren.
Daarnaast is er nog steeds een groeiende groep mensen die de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen en moet rondkomen van een krap budget in het traject van de schuldhulpverlening.

Spaarpotje

Regelmatig vragen zij hulp bij De Bakkerij. De diaconieën kunnen dan in zulke situaties gelukkig nog tijdelijk bijspringen. Maar we hebben in de afgelopen maanden wel gemerkt dat het spaarpotje voor deze noodhulp wat krap begint te worden.

Alles bij elkaar

In het laatste kwartaal van vorig jaar zijn er vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij bijvoorbeeld vijftien cliënten verwezen naar tandartsen in Leiden en de regio en geholpen uit eigen middelen van de Diaconie.
De verplichte eigen bijdrage van € 5,- per receptregel zorgde begin dit jaar voor een nieuwe groep mensen die in de problemen kwam.  
Diverse reisjes naar consulaten en ambassades in Brussel, waar mensen op verzoek van de IND papieren op moeten halen, of boodschappenbonnen ter overbrugging van de dagen voorafgaande aan de inschrijving bij de Voedselbank. Het zijn vaak geen grote bedragen, maar alles bij elkaar loopt het toch aardig in de papieren.

Help ons helpen

Middels de Avondmaalscollecte wordt nu een beroep op u gedaan om een klein spaarpotje te maken voor hulp in deze onvoorziene situaties, zodat de diaconieën mensen in nood kunnen blijven helpen.

U kunt uw bijdrage aan dit Avondmaalsproject overmaken op reknr:
NL 46 INGB 0000 097065  t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Leiden, o.v.v. Avondmaalsproject 2014-2015