Vrouwendag Leiden 2014 druk bezocht en kleurrijk festijn

Ook in 2014 zette het stadhuis van Leiden op zaterdag 8 maart weer de deuren open voor de viering van de Internationale Vrouwendag. De in 2013 opgerichte Stichting Vrouwennetwerk Leiden organiseerde deze viering met als thema : Wat is jouw X factor? Waarin en waardoor maken vrouwen het verschil?

Naast negen workshops en een multicultimodeshow waren er diverse informatiestands, waaronder ook enkele van politieke partijen die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart graag nog wat stemmen wilden vergaren.
In no time werd het statige stadhuis van Leiden omgetoverd tot een kleurrijke ontmoetingsplek voor een ontdekkingstocht naar de X factor van vrouwen in Leiden. Er was ruimte voor ontmoeting, gesprek, informatie, dans en muziek, dromen en wensen. Een manifestatie van zelfvertrouwen, vrouwelijke solidariteit, openheid en enthousiasme.

De druk bezochte middag was in alle opzichten kleurrijk. Niet alleen de kleding was kleurrijk. Ook het publiek was kleurrijk en kwam in groten getale.
Naar schatting 200 vrouwen deden mee, luisterden naar inleidingen, namen deel aan workshops en genoten van een schitterende multiculturele modeshow. Daarnaast werd ook nog voor zo'n dertig kinderen een creatieve opvang verzorgd. 
Zie voor meer info en schitterende foto's van fotografe Ingrid Chaudron: www.vrouwendagleiden.nl.