Aanpakken voor Roemenië

In de Ovenruimte en de Turfzaal van Diaconaal Centrum De Bakkerij stonden op vrijdag 19 april weer honderden tasjes, dozen en vuilniszakken vol kleding, schoenen en speelgoed klaar om gesorteerd en ingepakt te worden voor een hulptransport naar Roemenië.

De eerste ronde voor het Rijnlands

Die dag kwamen 28 leerlingen van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, tijdens een M25 Projectdag in het kader van de Maatschappelijke Stage, een stevig handje helpen om alles keurig in te pakken.

De tweede ronde bij De Springplank

Een week later ging een volgende groep vrijwilligers aan de slag. Op vrijdag 26 april hielpen studenten van Contrast Café, vrijwilligers van Vluchtelingenwerk ZHN, De Bakkerij en de Diaconie Franstalige Afrikanen met het leeghalen van het oude schoolgebouw van PC Basisschool De Springplank. Twee auto's met aanhanger brachten de spullen van diverse locaties bijeen.Veel, heel veel...

De 200 tafeltjes en stoelen, schoolborden, bureaus en 20 kasten bestemd voor een basisschool in Targu Mures Roemenië, werden nog aangevuld met 100 zakken kleding, schoenen, dekens en speelgoed van een inzameling van de Christus Dienaarkerk in Zoeterwoude en 150 zakken hulpgoederen, losse medische apparatuur en een voorraad incontinentiemateriaal vanuit De Bakkerij.

Flink aanpoten

In vier uurtjes flink aanpoten op broodjes van het Kroningsontbijt werd de klus met de hulp van een Roemeense superchauffeur geklaard.Een tot de nok toe gevulde vrachtwagen vertrok diezelfde dag nog vanuit Leiden richting Targu Mures in Roemenië, waar hij op 30 april veilig arriveerde.
De kosten voor het transport worden dit keer betaald van alle bijdragen die Jacqueline Schoonwater mocht ontvangen bij de viering van haar 25 jarig jubileum in januari van dit jaar. Inmiddels heeft zij al een bedrag van € 1.700,- mogen ontvangen!