Vrouwennetwerk Leiden kijkt terug op een topdag

Akke Timmermans bij de opening van de ontmoeting in het Stadhuis

Opkomst geweldig, sfeer uitstekend, locatie top, ook nog wat geleerd, steun ervaren en nieuwe netwerken aangegaan , goed verzorgd...
Dat waren ongeveer de bewoordingen waarin de 120 deelnemers de organisatoren van de Internationale Vrouwendag Leiden 2013 complimenteerden met een geslaagde ontmoeting. De Internationale Vrouwendag Leiden 2013 op vrijdag 8 maart van dit jaar in het Stadhuis van Leiden was een alom gewaardeerd succes.

Het woord was aan
Wethouder Frank de Wit verving als gastheer Roos van Gelderen, die wegens ziekte verstek moest laten gaan. De Wit heette de volle zaal hartelijk welkom en nodigde alle vrouwen uit om zoveel mogelijk wensen na de workshops op de rode briefjes voor de stad te zetten en die in de wensboom in de hal van het Stadhuis te hangen. Hij zegde toe dat het College en de Raad hier nauwlettend notitie van zouden nemen.

Vervolgens was het woord aan Gerda van den Berg, directeur van woningcorporatie de Sleutels, Akke TimmermansMonica Aartsma en Faiza Dadi die ieder vanuit een heel eigen perspectief stilstonden bij het hoofdthema van deze dag: Trots op Leidse multitaskers.

1001 vrouwen
Els Kloek , schrijfster van 1001 vrouwen, een lexicon van belangrijke vrouwen in de Nederlandse geschiedenis, sloot de rij van sprekers en overhandigde een gesigneerd boek aan Gerda van den Berg en een exemplaar voor Roos van Gelderen. Uiteraard vertelde Els nog wat smeuïge levensverhalen van de Leidse goede Mie en ander bekende Leidse vrouwen, die in de historische encyclopedie te lezen zijn.

Workshops en wensboom
Na de pauze verdeelden de deelneemsters aan de ontmoeting zich over diverse workshops met aandacht voor gezondheid, zorg. ondernemerschap, kunst, muziek en dans. De resultaten van deze werkplekken werden op een luchtige en kernachtige manier gerapporteerd tijdens een afsluitende plenaire ontmoeting in de Raadszaal. En tussen de bedrijven door raakte de wensboom in de hal steeds meer gevuld met goede voornemens en wensen voor de stad....

Stands en buffet
Onder de diverse stands vroeg Amesty International ondermeer op ludieke wijze aandacht voor een petitie aan President Morsi: Stop discriminatie van vrouwen in Egypthe. Het buffet smaakte, getuige de reacties, prima en de band Bon Bon Fiesta kreeg jong en oud op de vloer.

Tussen Serious en Fun
Tussen Serious en Fun werd de Internationale Vrouwendag in Leiden afgesloten. Voor herhaling vatbaar vonden velen, die zich ook aanmeldden voor het Vrouwennetwerk Leiden. De volgende Internationale Vrouwendag Leiden is op zaterdag 8 maart 2014. Reserveer de datum vast in uw nieuwe agenda, want dit festijn mag u niet missen. Bekijk voor meer informatie en beeldmateriaal de website van Vrouwendag Leiden.