Journée de la Femme een daverend succes

De bijeenkomst met Franstalige Afrikaanse vrouwen in het kader van de Journée de la Femme op donderdag 7 maart 2013 was een daverend succes. Meer dan 25 dames uit de regio namen deel aan de bijeenkomst in De Bakkerij. Er waren verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd waaronder: Ivoorkust, Congo, Burundi en Rwanda.
Boordevol ideeën
De uitwisseling van ideeën voor toekomstige activiteiten van de Diaconie Franstalige Afrikanen leverde een levendig gesprek op. De behoefte naar een ontmoetingsplek bleek erg groot te zijn. De vrouwen wilden zich graag samen met de Diaconie Franstalige Afrikanen inzetten voor een variëteit aan culturele en informatieve avonden, waaronder ook kookworkshops en sportactiviteiten.

Ontmoeting belangrijk
Het regelmatig samenkomen van de Franstalig Afrikaanse gemeenschap vond iedereen erg belangrijk omdat de relaties onderling dreigen te verwateren. Mede door het drukke dagelijks leven en het ontbreken van een ontmoetingsplaats, miste men de rust en de ruimte om elkaar te ontmoeten.

Smaakt naar meer
De Diaconie Franstalige Afrikanen heeft dankzij deze ontmoeting een brug kunnen slaan tussen diverse vrouwen binnen de Franstalig Afrikaanse gemeenschap. De deelneemsters waren zo enthousiast dat er meteen gezamenlijk een volgende ontmoeting is ingepland op 26 april 2013 om 16.00u met het oog op de organisatie van Afrikadag die op 25 mei 2013 gepland staat.