Een beetje warmte voor Syrië

Een dagje sorteren voor ClothesDropSyria Leiden (foto: Melle van der Wildt)

De landelijke inzamelingsactie voor Syrische vluchtelingen, Clothes Drop Syria, werd in Leiden - naar aanleiding van een tip van een contactpersoon vanuit de Petruskerk - opgepakt door De Bakkerij. De oproep in de kerken, in de krant en via de poster leverde in een paar dagen een ontzaglijke hoeveelheid warme kleding en beddengoed op.

De inzamelpunten De Regenboog, de Ekklesia, de Lam Gods-, de Petruskerk en De Bakkerij werden overstelpt met zakken. M25 Leiden koppelde aan de inzameling nog een activiteit in het kader van de maatschappelijke stage. Op woensdag 6 februari kwamen 23 leerlingen van klas 1A van het Bonaventura College uit Roelofarendsveen naar De Bakkerij om de kleding te sorteren. Uit alle beddengoed, kleding en schoenen in Turfzaal, Atrium, Ovenruimte en spreekkamer werden zakken samengesteld met een A (adults), B (bed) en C (children) erop. Dat gebeurde met veel enthousiasme en begeleid door  allerlei ringtonen van de mobieltjes tijdens de lunchpauze. Naast het sorteren van de hulpgoederen kregen de leerlingen ook een rondleiding door het centrum van Leiden, waarbij uitleg gegeven werd over de rol die kerkelijke gemeenschappen in de loop der eeuwen in onze stad vervuld hebben in de zorg voor armen, weduwen en wezen.
Om een uur of twee was het meeste werk gedaan, hoewel er nog steeds kleding binnendruppelde. De levensgrote berg zakken in het Atrium van De Bakkerij - bij elkaar ruim 50m³- werd dinsdag 12 februari opgehaald voor verder vervoer naar Syrië. We hopen dat Syrische vluchtelingen er een beetje behaaglijker de winter mee doorkomen.
Iedereen van harte bedankt voor de bijdrage in goederen, de hulp bij het uitsorteren en het ook inladen van de vrachtwagens voor het transport! 

Foto's: Melle van der Wildt