Nieuwe conciërge in De Bakkerij

Per 1 augustus 2012 is Jan van Houwelingen aangesteld als nieuwe conciërge van De Bakkerij. In de maanden juni en juli was hij al een aantal dagen in het pand om vast te wennen aan zijn nieuwe werkomgeving en om ingewerkt te worden. Ruim 38 jaar stond Jan van Houwelingen in een fotozaak, toen daar door de verslechterende economische situatie een eind aan kwam. Via een gouden tip kwam hij in contact met De Bakkerij. Hij had er wel eens van gehoord, wanneer er voor gecollecteerd werd in het Groene Kerkje in Oegstgeest. Het conciërgewerk trok hem aan en nu hij er sinds kort werkt leert hij De Bakkerij van binnenuit kennen.

De eerste week dacht hij dat het niets zou worden: ál die mensen en ál die organisaties… Nu hij ze langzamerhand kent valt het mee en voelt hij zich thuis. ‘Het werk is leuker dan in de winkel en geen dag is hetzelfde. Het gebouw openen, koffie zetten, zalen in orde maken, invallen aan de balie, schoonmaken, verven en opknappen, ramen sluiten, lichten uitdoen, klusjes,…eigenlijk ben ik een duvelstoejager!’ Jan van Houwelingen is 58 jaar en woont met zijn vrouw en dochter in Oegstgeest. Zijn drie zonen zijn het huis al uit.