Jongeren van M25 Leiden zorgen voor geslaagd dagje uit

D'r effe tussenuit!  - foto: Christiaan Zielman

Dinsdag 17 mei organiseerden de jongeren van M25 Leiden een uitgaansdag voor cliënten van de maatschappelijke opvang en verslavingszorg in Leiden en omstreken. De dag ging om half twee bij de Zijlpoort in Leiden van start.

Nee, een biertje werd er niet geschonken. En zelf meegenomen alcohol was ook niet welkom aan boord. Maar wel een dagje zorgeloos genieten van een boottocht over de Kagerplassen, een maaltijd in pannenkoekenhuis Oudt Leyden en een bezoekje aan de bioscoop. Gewoon “d’r effe tussenuit”, geen zorgen aan je kop, samen “gouwe ouwen” zingen, fanatiek bingo spelen en je hersens pijnigen over soms lastige quizvragen.

Voor de aanwezige jongeren van M25 een eerste persoonlijke ontmoeting met de gasten van de maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Een verrassende kennismaking met “ontzettend aardige mensen waar je heerlijk mee kunt lachen.” Maar ook mensen die je onverwacht deelgenoot maken van hun zorgen en problemen, de omstandigheden waardoor ze naar de drank of pillen grepen of dakloos werden. En de inzet en het enthousiasme van de jongens en meiden van M25 werd zichtbaar gewaardeerd. “Het was een leuke dag! Volgend jaar weer?”

foto: Christiaan Zielman

De jongeren van M25 Leiden organiseerden deze dag in samenwerking met straatadvocaat Hans de Kinderen, straatpastor Paul Brommet, Stg De Binnenvest, Inloophuis Psychiatrie Leiden, De Brug in Katwijk en Brijder.

M25 Leiden is een project van Diaconaal Centrum De Bakkerij, geïnspireerd door de Werken van Barmhartigheid van Matteüs 25, dat jongeren uitnodigt en uitdaagt zich in te zetten voor kwetsbare groepen in de samenleving.