Afscheid en een nieuw begin bij Op de Kook toe

Afscheid van Gerda

Omdat ze het werken bij Op de Kook toe niet langer kan combineren met haar studie, heeft Gerda Pieters - met pijn in het hart - besloten per 1 oktober te stoppen bij het project. In 2012 kwam ze als stagiaire naar De Bakkerij en in 2014 werd ze als zzp-er medewerker van M25. Vanaf maart 2015 was ze projectmedewerker van Op de Kook toe, organiseerde ze vele kookateliers, waar de deelnemers goede en goedkope maaltijden leerden koken, en begeleidde ze de nodige vrijwilligers. Inmiddels ligt er een schat aan ondersteunend materiaal, is er een breed netwerk aan contacten en is Op de Kook toe een begrip geworden in Leiden.

Vrijwilligers nemen het roer over

Mede als gevolg van het vertrek van Gerda wordt Op de Kook toe met ingang van 1 oktober voortaan grotendeels door een team van vrijwilligers gedraaid.
Het project blijft verbonden aan De Bakkerij en wordt dus ook nog steeds vanuit het diaconaal centrum ondersteund.
Petra Akkerman neemt binnen het team van vrijwilligers de coördinerende taken op zich. U kunt haar bereiken via info[at]opdekooktoe[dot]nl of telefonisch via 06 - 110 064 32.

We wensen Gerda uiteraard heel veel succes met haar studie. De vrijwilligers hebben alle begrip voor Gerda’s besluit, zetten er samen de schouders onder en kijken al weer uit naar de eerstvolgende kookateliers.

Met steun van twee nieuwe projectmedewerkers

Met het vertrek van Gerda Pieters op 1 oktober j.l. zag het er even naar uit dat we het wellicht langere tijd zonder projectmedewerker zouden moeten doen voor het project “Op de Kook toe”. Petra Akkerman heeft inmiddels wel vanuit het team van vrijwilligers vol enthousiasme de coördinerende taken op zich genomen, maar zou volgens onze planning nog tot 1 maart 2018 ondersteund worden door een projectmedewerker.

Daar is met ingang van 1 november gelukkig weer in voorzien met de komst van niet één, maar zelfs twee parttime projectmedewerkers. Eén van hen is inmiddels voor diverse mensen al een vertrouwd gezicht geworden, want dat is Carijn Westeneng die sinds 1 april van dit jaar zich vanuit De Bakkerij al inzet voor het project “Oma gaat op stap” .

De andere helft van het tandem wordt gevormd door Yiri Bloemkolk. Yiri hoopt in januari zijn studie toegepaste psychologie aan de Hogeschool Amsterdam af te ronden, heeft de nodige pedagogische vaardigheden opgedaan en ervaring in het begeleiden van jong en oud, in de vorm van persoonlijke coaching en groepstrainingen. Daarnaast heeft Yiri een persoonlijke interesse in koken en ook dat is mooi meegenomen bij de ondersteuning van ons project.

Met de komst van Yiri en Carijn hopen we Petra en de rest van het team van vrijwilligers van “Op de Kook toe”  in de komende maanden weer voldoende ondersteuning te kunnen geven om de overgang naar een project dat volledig door vrijwilligers gedragen gaat worden wat soepeler te laten verlopen.