Vrienden heb je nooit te veel

Afgelopen maanden werd De Bakkerij weer blij verrast met tientallen spontane financiële giften van diaconieën en mensen die ons werk een warm hart toedragen. De adresgegevens van al die gulle gevers zijn lang niet allemaal te traceren en sommigen geven ook nadrukkelijk aan dat zij niet op een bedankbriefje zitten te wachten, omdat we dat geld beter kunnen gebruiken voor andere zaken.
Daarom willen we langs deze weg toch even laten weten dat we ontzettend blij zijn met alle morele en financiële steun die we mochten ontvangen.

Want het kost ook geld

Diaconaal Centrum De Bakkerij helpt jaarlijks honderden mensen in nood dankzij de inzet van talloze betrokken vrijwilligers en professionals. Maar die hulp kost ook gewoon geld.
Dat betreft niet alleen de daadwerkelijke noodhulp, maar ook het onderhoud van de gebouwen, de verwarming, de telefoonrekening, het computernetwerk en de professionele krachten die zorg dragen voor de begeleiding, ondersteuning, administratie en fondswerving voor al die hulpverlening.
Financiering van die broodnodige basisorganisatie is altijd weer een hele opgave, want het spreekt minder tot de verbeelding. In wervingsland noemt men dat ook wel: “Dat is niet sexy”. Maar de waterrekening van duizenden mensen, die in ons gebouw jaarlijks bijvoorbeeld simpelweg van het toilet gebruik maken, moet ook gewoon betaald worden.

Vrienden snappen dat

Vandaar dat we heel blij zijn met mensen die ook daar alle begrip voor hebben. Veel van die mensen hebben zich al aangemeld als Vriend van De Bakkerij. Maar lang niet iedereen is op de hoogte van die speciale band met ons diaconaal centrum. Vandaar dat we afgelopen maand een nieuwe folder hebben gemaakt om mensen daar nog eens op te attenderen met als titel “Vrienden heb je nooit te veel”.

U kunt die nieuwe folder nu bekijken (download). Wie weet kunnen we u dan binnenkort ook begroeten als kersverse Vriend van De Bakkerij.
 

BijlageGrootte
PDF-pictogram vriendenfolder_december_2016.pdf934.08 KB