Open Monumentendag druk bezocht

Een totaal van 413 bezoekers: dat was de 'oogst' van de Open Monumentendag op zaterdag 10 september in De Bakkerij. Twaalf vrijwilligers stonden paraat. De historie van De Goemoers (uitgifte van babypakketten) en de Goemoerskamer werd uit de doeken gedaan. We vermoeden dat dat weer een heleboel babyspullen zal opleveren in de rode inzamelbak! 

Rondleidingen, presentaties en de dorstigen laven

Er werden rondleidingen gegeven in de Ovenruimte (onder andere de twee oude ovens van de Armenbakkerij) en ook boven in het gebouw kon men een kijkje nemen. In de Turfzaal was een powerpoint-presentatie te zien van het werk van de diaconieën en tenslotte zorgden vrijwilligers voor een kopje thee of koffie of een glaasje water aan de Broodtafel. Geen overbodige luxe, want het warme weer maakte dorstig.

Verleden en heden

Na vijf jaar niet open te zijn geweest tijdens de Open Monumentendagen, was het goed weer veel geïnteresseerde mensen het oude pand met zijn rijke historie te laten zien en tegelijk informatie te geven over de huidige activiteiten. De vrijwilliger aan de balie telde aan het eind van de middag ruim vierhonderd bezoekers en dat zorgde voor een gezellige drukte aan de Oude Rijn!