M25 Leiden op survival

Foto's Tamara Breton

Maandag 16 mei was het eindelijk zover! Een uitje voor kinderen van wie de ouders aangesloten zijn bij de Voedselbank, georganiseerd door M25. Iets waar zowel de kinderen als de organisatoren lang naar hebben uitgekeken. In februari zijn we al begonnen met het uitje vorm te geven en na drie maanden hard werken hebben we er wat moois van weten te maken.

Iets bijzonders

We hadden al bedacht dat we iets actiefs wilden doen en iets ‘’bijzonders’’. Het was immers de bedoeling om er een leuk uitje voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar van te maken, die echt een volledige dag duurde. Zo kwamen we op allerlei ideeën en uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om te gaan survivallen. Wel binnen, want je weet het nooit zeker met het Nederlandse weer! Dit bleek op de dag zelf ook een zeer verstandige beslissing. Daarna zouden we met zijn allen terugkeren naar De Bakkerij om pannenkoeken te eten.

De voorbereidingen

Zo gezegd, zo gedaan. De maanden daarna hebben we posters gemaakt, offertes en subsidies aangevraagd en bij de Voedselbank reclame gemaakt voor het uitje. Daarnaast hebben we ook de dag voor het uitje alle vier heel veel pannenkoeken gebakken. Uiteindelijk waren er twaalf aanmeldingen en daarvan zijn negen kinderen daadwerkelijk meegegaan. De afmeldingen waren allen met een reden van tevoren aangegeven bij Tamara Breton van M25 Leiden.

Op Survival door de modder

Op de maandag van het uitje hebben we eerst alle kinderen met ouders ontvangen in De Bakkerij. Met z’n allen zijn we naar de bus gelopen en zo gingen we onderweg naar 2SUR5; een kas in Wateringen waar je kunt survivallen. Meteen was het ontzettend gezellig in de bus en de kinderen leerden elkaar en de begeleiders snel kennen. Bij 2SUR5 werden we zeer hartelijk ontvangen door twee werknemers die ons de dagindeling uitlegden. De groep werd in tweeën gesplitst en begon aan de eerste onderdelen. De ene groep begon met boogschieten en de andere groep ging een soort tunnel met allerlei obstakels door. Het vies worden was begonnen! (Ook voor de begeleiders). Daarna wisselden de groepen van onderdeel. Na een korte pauze gingen we verder met de stormbaan en het oversteken van kleine poeltjes door middel van touwwerken. Nadat alle kinderen en begeleiders onder de modder zaten, mochten we ons afspoelen en gingen we weer terug naar De Bakkerij. De kinderen hadden grote trek na het survivallen, dus de pannenkoeken gingen er goed in!

Geslaagd!

Alle kinderen gaven aan een hele leuke dag gehad te hebben en ook de begeleiders hebben het erg naar hun zin gehad. Wij kijken dus allemaal terug op een zeer geslaagd project!

Hannah Fase